Obsługa konsumenta w gastronomii i cateringu

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

W krajach o gospodarce rynkowej udział wydatków na usługi gastronomiczne jest znaczny, gdyż w miarę rozwoju społeczno-gospodarczego rośnie skłonność do korzystania z tych usług. Obserwuje się też rozszerzanie zakresu funkcji gastronomii, która oprócz funkcji oszczędzania i zagospodarowania wolnego czasu konsumentów korzystających z jej usług, sprzyja rozwojowi relacji społecznych (spotkania ze znajomymi, zawieranie nowych znajomości itd.), dostarcza gotowe posiłki do gospodarstw domowych, a także organizuje przyjęcia okolicznościowe w lokalu i poza nim (catering). 

Usługi gastronomiczne warunkują i stymulują ponadto rozwój ruchu turystycznego, przyczyniając się do zwiększenia wpływów uzyskiwanych dzięki jego obsłudze, gdyż wydatki na żywienie stanowią około 30% wszystkich wydatków turystycznych. 

Dane techniczne

Liczba stron 232
Okładka Miękka
Wymiary 170x240
Autorzy E. Czarniecka-Skubina
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl