Kalkulacje cenowe w hotelarstwie, gastronomii, turystyce

Dostępność: brak towaru
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Opracowanie może być pewnego rodzaju pomocą i przewodnikiem metodycznym, przeznaczonym w dużej mierze dla studentów hotelarstwa i gastronomii oraz dla praktyków tych specjalności.


Drugie, zmienione i uzupełnione wydanie podręcznika zawiera wybrane zagadnienia teoretyczne i praktyczne z zakresu kalkulacji cenowej działalności hotelarsko - gastronomicznej oraz dotyczące szeroko rozumianej turystyki i rekreacji. Przedstawione w podręczniku liczne przykłady kalkulacji cenowych świadczonych usług, należy traktować wyłącznie jako rozwiązania modelowe, gdyż ceny za te usługi ulegają ciągłym zmianom. Ponadto sam zakres omawianych usług jest bardzo zróżnicowany i uzależniony od wielu czynników.


Wobec powyższego, każda osoba zajmująca się obecnie lub w przyszłości działalnością gospodarczą, zobligowana jest do zaznajomienia się z tym zagadnieniem. Winna potrafić samodzielnie skalkulować cenę danej usługi, w tym także dowolnej usługi hotelarsko - gastronomicznej i turystycznej.


Autor podręcznika zdaje sobie w pełni sprawę z pewnego poziomu ogólności, jakim jest metodyka sporządzania kalkulacji cenowej. Stanowi on jedynie punkt wyjścia do dalszych, pogłębionych studiów w zakresie kalkulacji cenowych w hotelarstwie, gastronomii, turystyce i rekreacji.



Dane techniczne

Liczba stron 94
Okładka Miękka
Wymiary 165x240
Autorzy R. D. Tauber
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl